Најбољи спортисти – Марија Леканић и Василије Шипчић

31.01.2019.

Члан Карате клуба „Дрина“ Марија Леканић и члан Џудо клуба „Вишеград“ Василије Шипчић проглашени су за најбоље спортисте општине Вишеград за 2018. годину.

Признање и пехаре награђеним данас је уручио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је рекао да је ово још један догађај који показује колико општина води рачуна о спортистима и клубовима у овој локалној заједници.

„У 2019. години, као и у претходним, општина Вишеград издваја велика средства за спорт. То је наша обавеза и наставићемо да унапређујемо све спортске клубове и спортске терене неопходне за што квалитетније одвијање свих тренинга наше дјеце и свих осталих“, истакао је Ђуревић.

Ђуревић је подсјетио да је данас одржан састанак са предсједницима свих спортских клубова који су регистровани у општини Вишеград.

„Причали смо о наредним корацима, а све са циљем побољшања спортских резултата и услова за тренирање. Много добрих и квалитетних идеја је изнесено које ћемо реализовати у наредном периоду“, истакао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, општина Вишеград за спортске клубова издваја више од 250.000 КМ и још толико за рад Јавне спортске установе „Дрина“, што је готово 500.000 КМ.

Најуспјешнији женски спортски клуб је Одбојкашки клуб „ХЕ на Дрини“, а мушки Рукометни клуб „Вишеград“.

За најуспјешнијег тренера омладинских селекција проглашен је Марко Хелета, док је најбољи спортски радник у прошлој години Гојко Даниловић.

Најбољи спортиста Василије Шипчић захвалио је општини Вишеград и начелнику Младену Ђуревићу за избор за најбољег спортисту.

„Много ми значи и ово је велики подстицај за мој будући рад и успјехе. Ово је велика ствар и мотивација за младе да се баве спортом и остану на правом путу. Поносан сам на своје резултате како на регионалним, тако и на државним такмичењима“, истакао је Шипчић.

Он је издвојио медаљу са Балканског првенства као најзначајнију од свих.

Марија Леканић захвалила је општини Вишеград и навела да јој је општина пружила велики подстицај у раду, била спонзор и пратила је на свим такмичењима, те помогла да оде на Балканско првенство у сениорској категорији које је одржано у Дубровнику.

„Ова награда ми представља велики подстицај, с обзиром на то да сам сада студент, па је много теже студирати и тренирати. Сљедеће првенство на којем учествујем је државно у категорији преко 68 килограма, а надам се да ћу освојити неку од медаља“, каже Леканићева.

Најбољи тренер Јадранко Јањић рекао је да је ово велико признање за њега и за Фудбалски клуб „Дрина ХЕ“.

„То је подстрек за све играче и тренере у Вишеграду, да се рад иплати, да тренинзи и школа увијек дођу у право вријеме. Захвалио бих општини и њеном начелнику Младену Ђуревићу, јер су наставили традицију, да сви останемо одани спортовима којима се бавимо. Општина Вишеград то цијени и на нама је да то испоштујемо“, истакао је Јањић.

Предсједник Рукометног клуба „Вишеград“ Чедомир Гузина навео је да су се у протеклом периоду трудили да рукометни клуб постане један од оних који ће бити признати у овом граду, а данашњим додјељивањем награде дошли су до потврде да су се рад и труд исплате.

„У наредном периоду планирамо да све селекције које смо селектирали, а имамо мини категорију, средњу категорију и дјечаке рођене 2002. године, наставе такмичења у лигама Републике Српске и Србије“, додао је Гузина.

Предсједник Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Владимир Гладанац рекао је да је ово велики подстрек за будући рад.

Представник предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Миле Перић напоменуо је да признање за спонзора године добија ово предузеће јер дуги низ година учествује у свим дешавањима у овом граду, привредним, културним и спортским.

„Помажемо свим угроженим становницима, а дајемо и велики допринос у раду спортских клубова и улагању у младе људе. Надам се да ћемо ову традицију наставити и бити велики ослонац у развоју спорта у Вишеграду“, додао је Перић.

За најперспективније спортисте проглашени су Анђела Шаренац, Његош Ђуричић, Николина Живковић, Бојан Божић, Димитрије Грујић, Иван Благовчанин, Јово Мирковић, Селена Леканић, Душан Јањић, Михајло Нешковић, Миленко Фргања, Мирко Станојчић и Марко Митрашиновић.

За изузетан допринос развоја спорта у општини Вишеград признање је добио и дугогодишњи спортски радник Бошко Фуртула.

За допринос развоју спорта награђен је бразилски Џиу-џицу клуб „Феникс“ из Вишеграда.

СРНА