Нацртом ребаланса предвиђено увећање буџета за више од седам милиона КМ

28.05.2024.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас Нацрт ребаланса буџета за 2024. годину у износу од 18.680.000 КМ, што је за 7.725.000 КМ или 63 одсто више у односу на планирани буџет.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић појаснио је да су у ребалансирани буџет ушла кредитна средства од 4,5 милиона КМ која су предвидјели за асфалтирање локалних и некатегорисаних путева, као и градских улица, те за комплетну замјену расвјете ЛЕД освјетљењем како би направили уштеде у потрошњи енергије.

Начелник Одјељења за финансије општине Вишеград Милан Јакшић рекао је да је предвиђено да ребаланс износи 18.680.000 КМ.

„Дакле за више од седам милиона смо увећали постојећи буџетски оквир и даље идемо у процедуру састанака, односно јавних расправа како бисмо утврдили приједлог ребаланса буџета током јуна“, истакао је Јакшић.

Одборници су усвојили и низ информација и извјештаја међу којима је и информација о извршењу буџета за прво тромјесечје, те извјештај о раду начелника општине за минулу годину.

СРНА