Начелник уприличио пријем за одликоване борце

04.01.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас, поводом наступајућег Дана Републике Српске, пријем за 22 одликована борца из протеклог рата који живе у овој општини.

„Наша морална обавеза је да се сјетимо људи који су стварали Републику Српску. Наша обавеза је да чувамо Српску и да се боримо свим демократским средствима да је очувамо“, истакао је Ђуревић на пријему.

Он је напоменуо да ће 11. јануара у Вишеграду, поводом Дана Репубилке, бити организована свечана академија у сарадњи са Педагошким заводом Републике Српске.

„Програм почиње у 11.30 часова полагањем вијенаца на споменик палим борцима, у 12.00 часова у Градској галерији биће изложени радови наших основаца и средњошколаца из цијеле Републике Српске, а у 13.00 часова свечана академија у великој сали Дома културе, гдје ће бити уприличен пригодан програм и уручене награде дјеци“, навео је Ђуревић.

Предсједник Предсједништва општинске Борачке организације у Вишеграду Милисав Васић истакао је да су данас одликовани борци својом храброшћу дали велики значај за стварање Републике Српске.

Он је позвао све демобилисане борце да се учлане у ову организацију и тако допринесу њеном квалитетнијем раду.

Данашњем пријему присуствовали су припадници некадашње вишеградске, коњичке, вогошћанске и горажданске бригаде Војске Републике Српске.

Делегација општине Вишеград присуствоваће 9. јануара централној прослави поводом Дана Републике Српске у Бањалуци.

СРНА