Начелник разговарао са привредницима

18.05.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић одржао је данас састанак са привредним субјетима са подручја ове општине, са циљем унапређења привреде овог града.

„На овај састанак, који је био веома конструктиван, позвали смо све привредне субјекте у нашој општини, а план нам је да за наредних неколико мјесеци организујемо састанак са свим заинтересованим привредним субјектима из различитих земаља, како би се покренуле одређене дјелатности на овим просторима“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да ће тада општина представити потенцијале које има, како би анимирала и друге да улажу у Вишеград.

„Ми смо чули од свих привредника који су били на данашњем састанку њихове приједлоге и сугестије. Било је доста питања на које смо им дали одговор, а било је и добрих тема и идеја, са циљем побољшања живота грађана општине Вишеград“, рекао је Ђуревић.

Он је навео да су привредни субјекти као један од проблема са којима се Вишеград сусреће, изнијели проблем јавног тоалета.

„Ми ћемо планирати одређена средства у буџету општине и што прије кренути са изградњом или реконструкције одређеног простора за који сматрамо да би могао бити јавни тоалет, јер сви угоститељи у граду имају проблем када дођу туристи“, додао је Ђуревић.

Приватни предузетник Марина Симић истакла је значај данашњег састанка, који је веома важан за развој ове локалне заједнице.

„Сви привредни субјекти треба да дају свој допринос, а захваљујући начелнику општине обогатили смо туристичку понуду Вишеграда возићем који је нова атракција у граду“, додала је Симићева.

СРНА