Начелник посјетио Радио Вишеград, Цивилну заштиту и Ресор за пружање стручне помоћи

08.12.2016.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић посјетио је данас са стручним сарадницима Јавно предузеће Радио Вишеград, Цивилну заштиту и Ресор за пружање стручне помоћи у пољопривреди при Министартсву пољопривреде, шумарства и водопровреде.

„Наш циљ је да се упознамо са Јавним установама општине Вишеград, да сагледамо њихове проблеме и да покушамо наћи начин да те проблеме ријешимо“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да је директор Радио Вишеграда Бранка Лорић, упознала руководство из општине о финансијском стању овог предузећа, као и потребној техничкој опреми за ово предузеће.

„Општина Вишеград планираним буџетом помаже Радио Вишеграду и то ћемо наставити и у наредном периоду“, рекао је Ђуревић.

У данашњој посјети начелник је са сарадницима посјетио и канцеларију Цивилне заштите и договорио начин рада, као и одређене измјене у канцеларијском простору, које ће припремити Одјељење за урбанизам општине Вишеград.

Стручни сарадник Ресора за пружање стручне помоћи у пољопривреди Миланка Маловић изразила је задовољство посјетом начелника и његових сарадника.

Она је рекла да у претходном периоду, није била остварена сарадња са општином Вишеград, али да ће у сарадњи са Одјељењом за привреду и друштвене дјелатности општине Вишеград, та сарадња бити на вишем нивоу.

Начелник Младен Ђуревић рекао је да ће овај ресор остварити сарадњу са општином и да ће бити организовани семинари о пољопривреди за произвођаче са ове регије, као и да ће грађани бити на вријеме упознати о стимулацијама за пољопривредне произвођаче.