Начелник општине уручио поклон-пакете дјеци из обданишта „Невен“

02.10.2018.

Поводом Недјеље дјетета, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић посјетио је данас обданиште „Невен“ и уручио пакетиће са слаткишима и дидактичким материјалом за 73 малишана.

Он је рекао да ће општина наставити реализацију пројеката с циљем побољшања квалитета боравка дјеце у обданишту.

„У посљедње вријеме све више пажње посвећујемо школама и васпитним установама. Уложена су одређена средства у основну и средњу школу, а у обданишту је постављен видео-надзор који ће побољшати безбједност дјеце“, каже Ђуревић.

Он је додао да ће у обданишту ускоро почети да ради троје приправника, те да ће општина, у сарадњи са овом установом, омогућити да се ниједно дијете не нађе на листи чекања.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић захвалила је општини Вишеград на сарадњи и помоћи и истакла да се манифестација Недјеља дјетета обиљежава у цијелој Републици Српској с циљем подстицања самопоуздања дјетета као незаобилазног фактора у његовом одрастању, васпитању и сазријевању.

У оквиру Недјеље дјетета, која се ове године обиљежава под слоганом „Вјеруј у себе“ и траје до краја седмице, биће организовене посјете биоскопу, гледање едукативних цртаних филмова и радионице на којима ће родитељи добити инструкције како да подстичу самопоуздање свог дјетета.

СРНА