Начелник обишао започети пројекат водовода Прелово – Клашник

23.12.2016.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић обишао је са сарадницима започети пројекат водовода Прелово – Клашник.

„У овом пројекти нису ријешени имовински односи, није издата грађевинска дозвола, али сматрам да је ово изузетно важан пројекат, који је потребно наставити, како би становници ових села имали воду“, рекао је Ђуревић.

Он је додао да су током обиласка обишли Прелово, Клашник, Жлијеб и Оџаке, како би покушали наћи нове изворе.

„Покушавамо наћи ново рјешење, јер све што је до сад урађено, нема дозволу, а ни могућност наставка радова“, истакао је Ђуревић.

Он каже да је до сада потрошено око 300.000 КМ, а да пројекат није завршен и да ће општина сагледати све могућности, како би започети пројекат био завршен.

Вршилац дужности Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је сагледана ситуација изградње водовода и да су утврђене неправилности.

„Водовод нема грађевинску дозволу и ми морамо покренути поступак легализације. Општи интерес који је Влада Републике Српске прогласила за изградњу водовода је истекао у јуну ове године, а општина Вишеград није покренула поступак експропријације у предвиђеном року од двије године, односно покренула је након истека рока, што је Републичка управа за геодестке и имовинско – правне послове одбила“, додао је Ђукановић.

Започети пројекат водовода обишли су, осим начелника општине и в.д.начелника за просторно уређење и стамбено – комуналне послове, представници извођача радова и надзорни орган, стручна лица грађевинске струке, као и мјештани околних села.