Начелник Ђуревић присуствује обиљежавању Дана Чачка

18.12.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић прусуствује данас свечаној сједници Скупштине града поводом обиљежавања Дана града Чачка.

На свечаној сједници уручене су награде заслужним грађанима и организацијама, а присутни су били и представници републичких и градских власти, те представници установа и институција и друге високе званице.

Ђуревић је честитајући Дан града рекао да се богатство једног народа осликава у томе колико има пријатеља, те истакао да Вишеград има братске везе са бројним општинама и градовима у Србији са којима изузетну сарадњу.

Град Чачак обиљежио је свој дан, а на свечаној сједници Скупштине додијељене су Децембарске награде истакнутим појединицима из различитих области. Аплаузе су добили сви, али нико као хранитељка Татјана Обрадовић која је дом и љубав пружила дјевојчици која болује од тешке кожне болести.

Примајући награду за Дан Чачка Татјана Тања Обрадовић (47) расплакала је цијелу салу. Она је нова мама бебе, дјевојчице коју су родитељи оставили на рођењу и која је годину дана живјела сама у чачанској болници, сам зато што има тешко генетско обољење и рођена је као „дијете лептир“.
Биолошки родитељи бебице нису могли да се изборе са тешким бременом које им је природа поставила, ниједна институција није могла да прими ову девојчицу лептира, а онда се појавила Тања. Ова хериона, мајка троје деце и бака троје унучића, постала је њена хранитељка.