Начелник Ђуревић посјетио предузеће „Адриа“

22.12.2016.

Предузеће „Адриа“ запошљава више од 170 радника и највећи је приватни произвођач у Вишеграду и регији, рекао је данас након посјете овом предузећу начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Он каже да је ово наставак обиласка предузећа, са циљем упознавања рада и проблема са којима се сусрећу.

„Ово предузеће у Вишеграду треба да има посебне привилегије, јер послије предузећа „Хе на Дрини“ запошљава највећи број радника. Захваљујући њима, дио новца долази и у буџет општине“, каже Ђуревић.

Он додаје да је изузетно срећан чињеницом да постоје овакви произвођачи и да се производи ове фирме, могу наћи у цијелој Републици Српској.

„Општина ће у наредном периоду, настојати да афирмише рад привредних субјеката, да промовише њихов рад и да им омогући бољу сарадњу, како би боље и лакше функционисали“, рекао је Ђуревић.

Директор и власник предузећа „Адриа“ Бојан Стојановић изразио је захвалност посјетом начелника и његове делегације.

„За све ове године, колико постојимо, нико није обишао ово предузеће, које из године у годину биљежи раст производње и повећања запослених радника“, додао је Стојановић.

Он је истакао да ће ово предузеће сарађивати са општином на обострано задовољство, чији ће циљ прије свега бити запошљавање нових радника и проширење производње.

Директор продаје Небојша Перишић рекао је су укупни приходи овог предузећа у 2015. години износили више од 16 милиона марака, док се у овој години очекује више од 20 милиона марака укупних прихода.

„Планирамо наредне године да отворимо пословницу у Бања Луци, тако да очекујемо повећање прихода и повећање броја радника и обима производње. Наши планови су и улагање у модернизацију опреме“, додао је Перишић.

Он је напоменуо да ово предузеће производи више од 100 различитих артикала, а производи су заступљени у цијелој БиХ.

СРНА