Начелник Ђуревић на Божићном пријему

11.01.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић присуствује Божићном пријему који организује српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Обраћајући се званицама, Цвијановићева је истакла да нас управо Божић подсјећа на темељне вриједности које су на том путу неизоставне, а које имају колико хришћански, толико и универзални карактер.

Ђуревић је рекао да су овакви пријеми прилика да пошаљемо поруку да заједно градимо боље сутра и да имамо снаге истрајати у љепшој будућности свих наших становника, а прије свега у миру и стабилности.

Пријему присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Радован Вишковић, предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто, министри у Савјету министара, замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић, чланови колегијума Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског и хрватског народа, посланици и делегати из Републике Српске, те министри у Влади Србије.

Присутни су амбасадори Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов, Кине Ђи Пинг, те Мађарске Кристијан Поша, шеф Делегације ЕУ Јохан Сатлер, предсједица Федерације БиХ Лидија Брадара, федерални премијер Нермин Никшић, потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић, као и градоначелници и начелници општина из Републике Српске и директори јавних институција.