Начелници разговарали о бољем функционисању малих општина

23.11.2021.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са начелницима општина Језеро Снежаном Ружичић и Ново Горажде Милом Петковић о унапређењу живота у овим локалним заједницама и бољем функционисању малих и неразвијених општина.

„Задовољство ми је што су двије од три колегинице из Републике Српске у посјети Вишеграду. Разговарали смо о важним темама које Предсједништво Савеза општина и градова Републике Српске издваја, како би се створили бољи услови за рад посебно малих и неразвијених општина, обзиром да су оне представнице малих општина, са циљем развоја и напретка оваквих општина“, нагласио је Ђуревић.

Он је рекао да су на састанку Предсједништва које је одржано у Бијељини изнијели много добрих приједлога, те изразио очекивање да ће већина приједлога бити и остварена.

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић рекла је да је велико задовољство доћи у Вишеград, један од најљепших градова Републике Српске.

„Начелник Вишеграда вриједно ради на развоју Вишеграда и тиме је моје задовољство овим боравком дупло веће. Драго ми је да ће Балканско првенство у Вишеграду бити одржано у овом граду и са тим ће Вишеград поново заузети једно важно мјесто и сигурно је ово мјесто које треба да завриједи још већу пажњу туризма и свега што историја свједочи о овим крајевима“, истакла је Ружичићева.

Она је напоменула да ће кроз Савез општина и градова реализовати приједлоге и утицати на побољшање према малим и изразито неразвијеним општинама и да ће сви ићи ка већем развоју Републике Српске.

Начелник општине Ново Горажде Мила Петковић рекла је да су на састанку размијенили позитивна, али и негативна искуства са којима се сусрећу у свакодневном раду.

„Као члан радне групе за измјену Закона о локалној самоуправи службеницима и намјештеницима, упознала сам чланове предсједништва о промјенама које ћемо да предложимо и надамо се да ће бити усвојене. Те промјене тичу се проблема са којима се сусрећу разне општине у функционисању скуштина и надам се да ће те промјене довести до побољшања нашег рада“, нагласила је Петковићева.

СРНА