На турниру учествовало 320 младих фудбалера

20.02.2017.

На дводневном турниру у малом фудбалу „Бамби куп 2017“, који је одржан у Вишеграду, такмичиле су се 22 екипе са укупно 320 младих фудбалера.

Начелник општине Младен Ђуревић синоћ је додијелио пехаре и медаље најбољим екипама, голманима и играчима.

„Драго ми је да је Вишеград домаћин овог турнира, који је окупио велики број младих спортиста с циљем да се друже и да промовишу спорт“, рекао је Ђуревић.

Александар Говедарица, предсједник фудбалске секције „Бамби соко“, која је организатор турнира, рекао је да су првог дана на турниру учествовали млади фудбалери 2005. годиште, а другог дана играчи 2007. годиште.

„Испунили смо циљ турнира, промовисали смо спорт кроз мали фудбал и јачање заједништва једне генерације кроз дружење и такмичење“, истакао је Говедарица.

Он је додао да су, према оцјени свих тренера, организатори турнира, чланови управе „Бамби соко“, неприкосновени и на првом мјесту у организацији оваквог спортског догађаја.

Говедарица је захвалио општини Вишеград и начелнику Младену Ђуревићу за помоћ у организацији овог турнира.

У категорији 2005. годиште прво мјесто припало је фудбалском клубу „Слога“ из Пожеге, друга је била школа фудбала „Бамби соко“ из Вишеграда, а трећи фудбалски клуб „Црвена звезда“ из Ужица.

Најбољи голман турнира је Филип Цуца из школе фудбала „Бамби“, најбољи стријелац Вељко Гордић из „Црвене звезде“, а најбољи играч турнира Огњен Крсмановић из „Слоге“.

У категорији 2007. годиште прво мјесто припало је „Црвеној звезди“, други је био фудбалски клуб „Олимп“ Пале, а трећа „Младост“ из Рогатице.

Најбољи голман турнира је Ђорђе Мировић из „Олимпа“, најбољи стријелац Матеја Драганић из „Младости“, а најбољи играч турнира је Даворин Тошић из „Црвена звезде“.

СРНА