На сајту општине пријављивање непоштовања изолације

25.03.2020.

На подручју Вишеграда нема заражених вирусом корона, док је 236 лица у кућној изолацији, а грађани на сајту општине могу електронски пријавити лица која крше наредбе о кућној изолацији, речено је на данашњем састанку Штаба општине Вишеград за ванредне ситуације.

„Све апотеке у Вишеграду радиће од 8.00 до 18.00 часова, недјељом до 13.00, а апотекари ће дежурати до 18.00 часова“, истакнуто је на састанку Штаба.

На улазима у Вишеград вршиће се дезинфекција свих аутомобила, а у случају потребе карантина користиће се смјештаји на Византијском тргу у Андрићграду и хотелу „Вишеград“.

На састанку Штаба одлучено је да начелник општине Вишеград Младен Ђуревић овласти појединце који ће лицима старијим од 65 година подизати новац у банкама, како не би излазили из куће, јер ће у случају непоштовања наредби услиједити новчане казне.

Из Штаба поручују да на сајту општине Вишеград, на апликацији „е-патрола“, грађани електронски могу пријавити лица која крше наредбе о кућној изолацији.

За потребе евиденције о самоизолацији направљена је апликација, чиме ће бити лакше провјерана лица у самоизолацији.

„У наредним данима на званичној страници општине биће објављена упутства о правилној употреби маски“, истакнуто је на сједници Штаба.

СРНА