Модна ревија привукла велики број посјетилаца

08.03.2024.

Модна ревија креаторки Вере Ђурић и Весне Мојовић, која је одржана подовом Међународног дана жена 8. марта у Културном центру „Иво Андрић“ привукла је велики број посјетилаца.
Вршилац дужности директора ове установе Јелена Ђурић рекла је да је овај догађај оджан на идеју академске сликарке Весне Нешковић, а на којем је приказано све оно што вриједне жене, наше суграђанке праве и стварају у својим атељеима.„Надам се да се посјетиоцима свидјела наша идеја којом смо жељели да ставимо акценат на то да наш град има заиста чиме да се похвали када је примјењена умјетност у питању“, истакла је Ђурићева.


Вера Ђурић из Вишеграда, већ 20 година се бави ткањем одијевних комада које је публика вечерас имала прилику да види.
„Све моје креације настају у радионици „Ручно ткање“, а вечерас су дјевојке понијеле само један дио ручно тканих огртача“ рекла је Ђурићева.
Креаторка Весна Мојовић рекла је да се бави старим ручним занатима као што су плетење и хеклање те израда накита, а да су дјевојке вечерас носиле моделе прслука, огртача, шалова, капа и торби.
У улози модела нашле су се дјевојке, ученице СШЦ „Иво Андрић“, а чланови рецитаторске секције ове школе говорили су стихове посвећене женама.
За све посјетиоце организована је осмомартовска томбола и дегустација колача које је направила Ивана Мачар.