Многобројне активности за малишане поводом Васкрса

18.04.2022.

Малишани и њихови васпитачи у вишеградском обданишту „Невен“, поводом наступајућег Васкрса, припремили су многобројне активности како би дјецу подсјетили на традицију и обичаје, рекла је Срни директор те установе Данка Митровић.

Она је истакла да ће сутра у 10.00 часова бити одиграна представа за дјецу коју ће извести драмски умјетници из Бањалуке у сусрет васкршњим празницима са дјечијом комедијом „Васкршњи зека“.

„У сриједу, 20 априла, гостоваће представници шумарства из Вишегарда са којима ћемо засадити саднице у дворишту вртића, а након тога одржати кратку презентацију за дјецу“, навела је Митровићева.

Она је за четвртак, 21. април, најавила да ће дјеца присуствовати дијелу литургије у Цркви Светог цара Лазара у Андрићграду, након чега ће у дворишту ове предшколске установе дјеца и запослени бојити васкршња јаја.

Према њеним ријечима, циљ је да се на тај начин, након паузе, поново отворе врата вртића „Невен“ за све добронамјерне госте и пријатеље.

„Желимо да радосно уђемо у предстојеће празнике и да дјецу подсјетимо на обичаје и традицију народа коме припадају. Уколико не знају коме припадају, не знају ни чему стријеме, а то би требало да буде једна од основних карактеристика добрих људи“, нагласила је Митровићева.

У обданишту „Невен“ борави 102 дјеце.

СРНА