Мљекара „Пађени“ заинтересована за откуп млијека вишеградских пољопривредника

16.11.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и власник мљекаре „Пађени“ из Билеће Ненад Вукоје разговарали су о успостављању сарадње са циљем откупа свих расположивих количина млијека од пољопривреника са вишеградског подручја.

Ђуревић је захвалио Вукоју и његовим сарадницима јер су препознали да је у Вишеграду могуће покренути откуп млијека.

„Општина Вишеград ће преко земљорадничке задруге дати сву потребну подршку да би овај пројекат заживио. Производи мљекаре ‘Пађени’ биће пласирани у шест земаља ЕУ, што је јако добра ствар за Републику Српску, која има много потенцијала, а ово је један од репрезената здраве и добре хране коју Европљани и очекују“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да би на некој од сљедећих сједница Скупштине општине требало да буде донесена одлука о подстицају у пољопривреди.

„Једна од новина биће подстицај за сваки произведени литар млијека, тако да ће то бити и додатни подстицај за све оне који желе да се баве том дјелатношћу“, рекао је Ђуревић.

Власник мљекаре „Пађени“ Ненад Вукоје захвалио је начелнику општине Вишеград, истичући велико задовољство што је покренут откуп млијека у још једној општини у Републици Српској.

„До сада се ни из једне општине нисмо повлачили, већ смо сваке године ширили откупну мрежу и обим пословања. Сматрам да је дошло право вријеме да се и Вишеград укључи у ту причу, на радост свих нас, грађана и људи који се тиме баве, а вријеме ће показати да смо били у праву“, рекао је Вукоје.

СРНА