Митровдан обиљежен скромније

08.11.2021.

Борачка организација општине Вишеград обиљежила је данас крсну славу Митровдан, а осим славског обреда, служени су литургија и парастос за погинуле борце у Храму Пресвете Богородице, те положени вијенци код централног спомен-обиљежја борцима погинулим одбрамбено-отаџбинског рата.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Светозар Гузина рекао је да је Митровдан ове године обиљежен скромније због пандемије вируса корона.

„Упркос тешкој ситуацији, Борачка организација је урадила много за борачку популацију у Вишеграду. Предсједништво је донијело одлуку да свим борцима који су боловали од ковида 19 подијели по 150 КМ, а ове године је реновиран и централни споменик борцима Војске Републике Српске“, навео је Гузина.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је у своје име и у име општине Вишеград честитао свима који прослављају Митровдан, са жељом да славе дуго.

„Ово је дан када се присјећамо свих оних који су животе дали за стварање Републике Српске, свих бораца, ратних инвалида и свих који су дали допринос за стварање Републике Српске. Не смијемо заборавити дешавања из тих година и не смијемо дозволити да нам се тако нешто понови“, истакао је Ђуревић.

СРНА