Митрополит Хризостом уручује награду побједнику пливања за Часни крст

11.01.2018.

Светом архијерејском литургијом коју ће на Богојављење, 19. јануара, служити Његово високопреосвештенство митроплот дабробосански Хризостом у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду и пливањем у Дрини за Часни крст код вишеградске ћуприје биће прослављен овај велики празник.
Протојереј Драган Вукотић рекао је новинарима да прослава Богојављења почиње у 9.00 часова Светом архијерејском литургијом у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду, након чега ће бити освештана богојављенска водица.

„Из Храма Саветог цара Лазара у 11.00 часова кренуће литија ка вишеградској ћуприји. Пливање за Часни крст биће одржано код ћуприје у 11.30 часова“, најавио је Вукотић.

Он каже да су се до сада за богојављенско пливање за Часни крст пријавили учесници из различитих градова Републике Српске и сусједних земаља, као и да заинтересовани за учешће могу да се јаве на телефон 065/796-626.

На Богојављење се плива 33 метра, што симболизује године Христовог живота, а ономе који први стигне до Часног крста Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уручиће награде које су обезбиједили организатори.

Организатори обиљежавања Богојављења су Српска православна црквена општина Вишеград, уз подршку општине и предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА