Митрополија ће финансирати завршетак конака у Вишеградској бањи

19.01.2018.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом рекао је данас у Вишеграду да ће Митрополија дабробосанска у наредном периоду уложити средства у завршетак радова на парохијском конаку у порти Храма Зачећа Светог Јована у Вишеградској бањи.
Митрополит Хризостом је у разговору са начелником вишеградске општине Младеном Ђуревићем и свештенством Црквене општине Вишеград прецизирао да ће радови почети почетком грађевинске сезоне и да је планирано да објекат буде стављен у функцију у наредне двије године.

Према његовим ријечима, предвиђено је и уређење околине, равнање терена, изградња дренаже Вишеградске бање на цијелој површини, те изградња дјечијег игралишта.

Митрополит Хризостом најавио је да је планирано да 22. марта присуствује обиљежавању 76 година од страдања Срба у Старом Броду код Вишеграда.

Ђуревић је рекао Срни да је Вишеград почаствован доласком митрополита Хризостома који је служио Свету архијерејску литургију у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду и присуствовао богојављенском пливању за Часни крст.

„Изузетна нам је част што је митрополит дабробосански Хризостом у посјети општини Вишеград. Позвали смо митрополита да присуствује свечаностима које ће бити одржане поводом Видовдана“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да општина Вишеград и Црквена општина Вишеград имају изузетну сарадњу.

Митрополит Хризостом и начелник општине Вишеград разговарали су о заједничким активностима и плановима који ће бити реализовани током године.

СРНА