Марија Леканић и Немања Станимировић спортисти године

07.02.2018.

Чланица Карате клуба „Дрина“ Марија Леканић и кошаркаш КК „Варда-ХЕ“ Немања Станимировић проглашени су за најбоље спортисте општине Вишеград у прошлој години.
Најуспјешнији женски спортски клуб је Одбојкашки клуб „Хидроелектране на Дрини“, а мушки Џудо клуб „Вишеград“.

За најуспјешнијег тренера проглашен је Јово Сарић из Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрина“, док је најбољи спортски радник у прошлој години Ненад Баранац из Кошаркашког клуба „Варда-ХЕ“.

Најбољи спортиста Немања Станимировић захвалио је општини Вишеград и честитао свим награђеним спортистима на постигнутим резултатима.

Леканићева је рекла да ова титула представља велику част за њу.

Она каже да је прошле године освојила прво мјесто на Међуопштинским омладинским спортским играма, као и медаљу на Првенству Републике Српске у сениорској конкуренцији.

Најбољи тренер Јово Сарић каже да је ово признање за дугогодишњи рад.

„Добити овакво признање је подстрек да радимо више. Захваљујући општини и предузећу `Хидроелектране Вишеград`, на нама је само да свакодневно проводимо вријеме са дјецом и да им омогућимо да квалитетно проведу своје слободно вријеме“, додао је Сарић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ова локална заједница настоји да пружањем помоћи спортским колективима афирмише дјецу да се баве спортом.

Он је напоменуо да општина издваја око 250.000 КМ за спорт и још толико за Јавну спортску установу „Дрина“.

СРНА