Малишани посјетили општину

07.10.2019.

Дјеца из обданишта „Невен“ са васпитачима посјетила су данас општину Вишеград у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета.
Малишане је примио начелник општине Младен Ђуревић који је рекао да су дјеца покретачи свега и да заслужују велику пажњу.

„Општина Вишеград помаже наше обданиште. Много тога је урађено и наставићемо и даље јер сву пажњу треба да усмјеримо према дјеци“, рекао је Ђуревић и захвалио директору обданишта Данки Митровић и васпитачима што квалитетно брину о најмлађим Вишеграђанима.

Митровићева је рекла да се дјечије обданиште „Невен“ труди да на одговоран начин обиљежи Недјељу дјетета, те да су ове године одлучили да обиљежавање почну посјетом општини Вишеград.

„Начелник општине на свесрдан начин брине о нашој установи и дјеци. Ми смо симболичним поклоном рекли хвала за све што је учињено и што ће тек бити урађено за нас“, истакла је Митровићева.

У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета у обданишту „Невен“ данас ће бити одржано дружење са родитељима о теми „Развој говора као показатељ напретка у психо-физичком разоју дјеце“.

У уторак, 8. октобра, у дворишту обданишта биће промовисан спорт, а биће организована и посјета ученика Основне школе „Вук Караџић“ и чланова Удружења „Мој пријатељ“.

Једна од планираних активности је и посјета Манастиру Вазнесења Господњег у Вардишту.

Обиљежавање Недјеље дјетета представља начин да се јавности укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета, коју је 1989. године усвојила Скупштина УН.

Недјеља дјетета обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, а циљ манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите, као и упознавање шире јавности о потребама дјеце, те њиховим психо-социјалним одрастањем под једнаким условима.

СРНА