Малишани обданишта „Невен“ одржали „Атеље под ведрим небом“

06.10.2020.

Обданиште „Невен“ у Вишеграду организовало је, у оквиру Недјеље дјетета, низ активности, међу којима су радови о теми дјечијих права и „Атеље под ведрим небом“, гдје су малишани у дворишту ове установе цртањем и бојењем могли да изразе своју креативност.

Директор обданишта Данка Митровић изјавила је новинарима да је, због специфичне епидемиолошке ситуације, стручно вијеће вртића донијело одлуку да овогодишња Недјеља дјетета буде одржана у нешто другачијем облику у односу на претходне.

Она је навела да је програм разноврстан и да су дјеци на њима прихватљив начин говорили о дјечијим правима, те да је двориште осликано тематским цртежима.

„Скоро све активности које су планиране биће одржане по групама унутар објекта без гостију и уз минимално присуство пријатеља“, рекла је Митровићева.

Она је додала да ће манифестација бити настављена сутра промоцијом спорта и здравог начина живота, у четвртак ће бити организована радионица на којој ће дјеца правити фигурице од поврћа које ће касније да дегустирају, док ће петак бити посвећен личној хигијени.

Недјеља дјетета ове године обиљежава се под слоганом „Здраво тијело, ведар дух“.

СРНА