Малишани из обданишта „Невен“ прошетали у костимима

30.05.2019.

Малишани из вишеградског обданишта „Невен“ учествовали су данас у традиционалном маскенбалу и прошетали улицама Андрићграда у својим костимима.

Директор обданишта Данка Митровић рекла је да је ово величанствен догађај за сву дјечицу која са својим родитељима припремају маске.

„Ово је посљедњи дан вишеградских предшколаца и њима смо пружили могућност да се маскирају у своје омиљене јунаке. Дио педагошког процеса, одрастања и сазријевања малишана јесте учешће у јавном животу града који представља незаобилазан дио њихове социјализације“, навела је Митровићева.

Васпитач Сања Кујунџић Тасић рекла је да дјеца на овај начин показују своју креативност.

„Ове године смо обогатили садржај, те су дјеца учествовала у плесним активностима и то је важно у њиховом узрасту, јер су уживали у тим тачкама. Они на овај начин уђу у свијет маште, то су бајке, „Црвенкапа“, „Пепељуга“, а било је и необичних креација костима животиња, младе, виле, те ликова који нису баш позитивни“, нагласила је Тасићева.

Мајка дјечака Вука Милошевића, који се маскирао у учитеља, рекла је да другу годину учествују на маскенбалу.

Данијела Микавица има двије дјевојчице које су маскиране у Елзу и Звончицу и рекла је да је ово предивна манифестација, те да учествују сваке године.

СРНА