Малишани цртали и учили о највећем хришћанском празнику Васкрсу

05.04.2023.

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса представници Јавне установе за предшколско васпитање и образовање „Невен“ у Вишеграду данас су у сарадњи са Асоцијацијом средњошколаца у БиХ /АСУБиХ/ одржали креативну радионицу са малишанима из овог вртића.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је новинарима да се Васкрс у вртићу обиљежава неколико дана кроз едукативне и забавне програме примјерене узрасту дјеце која бораве у овој установи.

„Циљ је био да представници ове асоцијације без строгих наставних јединица објасне све неопходно о наступајућим празницима, методама које се користе у васпитно-образовним установама, као што су цртежи, плес и игра“, прецизирала је Митровићева.

Сара Кнежевић координатор локалног тима АСуБиХ се захвалила директору обданишта „Невен“ која им је изашла у сусрет и подржала њихове идеје везане за активности са најмлађим суграђанима.

„Нове генерације су стуб друштва и у складу са тим ми смо одлучили да их данас посјетимо, уљепшамо им дан и промијенимо свакодневницу. Ми се трудимо да будемо узор млађима показујући им да могу да се боре за своја права и статус у току школовања, али и живота“, рекла је Кнежевићева.

Малишани су истакли да су се добро забавили и да је Васкрс њихов најдражи празник.

Асоцијација средњошколаца у БиХ је нестраначка, невладина и неполитичка организација чији је основни циљ побољшање статуса средњошколаца у земљи и окупљање свих младих који похађају средњу школу на простору БиХ.