Лончаревић: Планирамо проширење услуга Дома здравља

27.12.2018.

Предсједник Одбора за здравље општине Вишеград Горан Лончаревић рекао је данас након састанка, који је одржан у општини да је план Одбора да у наредној години прошире услуге Дома здравља с циљем побољшања здравственог система у овој локалној заједници.

„Јако сам задовољан динамиком рада и то не би могли без подршке локалне заједнице, прије свега начелника општине Вишеград и разумијевања за наше проблеме. Дом здравља је препознат као проактиван Дом здравља. Ми нудимо рјешења, идеје, пројекте, планове и за све оно што тражимо имамо добру аргументацију и само настојимо да упослимо наше капацитете“, истакао је Лончаревић.

Он је додао да Дом здравља има Центар за ментално здравље који је пројектован за цијелу регију, Центар за базичну рехабилитацију и има специјалистичке службе и специјалисте који могу да раде разне послове.

„Проширили смо и планирамо да проширимо обим услуга и у 2019. години. Мислим да ће Министарство здравља и Фонда здравственог осигурања Републике Српске и локална заједница препознати нашу активности и жељу да идемо напријед, да се усавршавамо, оспособљавамо и да понудимо што више услуга“, рекао је Лончаревић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је велики број идеја које се односе на побољшање рада Дома здравља спроведено у дјело с циљем да се побољшају здравствене услуге.

„Набавили смо ново санитетско возило, помогли смо финансијски да се затвори кредитно дуговање од 70.000 КМ, а из буџета издвајамо средства за рад ове установе“, истакао је Ђуревић.

СРНА