Лицима са инвалидитетом потребна пажња и подршка свих

09.12.2021.

Лицима са инвалидитетом неопходна је стална подршка и пажња и њихов положај треба још више унаприједити, истакли су представници здравствених установа и локалне управе, који су данас посјетили изложбу радова корисника Дома за лица са инвалидитетом у Вишеграду.

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић рекла је да је радна терапија фантастичан вид укључења у социјализацију.

„Сматрам да држава и општина треба да подржавају овакав њихов рад и напредовање. Увијек је потреба још већа за бригу о оваквим лицима, за сада је добро, али потребно је још више“, нагласила је Ђуровићева.

Директор Дома за лица са инвалидитетом Марија Савчић истакла је да се корисницима пружа највећа пажња, уз спровођење свих мјера које су битне за њихово психофизичко здравље.

„Кроз овај вид радне окупације настојимо да њихово психофизичко стање буде боље и да буде добар третман, како би се осјећале што корисније“, нагласила је Савчићева.

Радни инструктор у Дому за лица са инвалидитетом Виолета Јелесијевић рекла је да лицима са инвалидитетом и оваквој установи треба мост разумијевања и саосјећања.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да положај лица са инвалидитетом треба унаприједити, а да је посјета и подршка оваквим догађајима добра прилика за то.

„Општина Вишеград у складу са могућностима настоји да помогне овој установи јер сви корисници у Дому заслужују посебну пажњу. Захвалио бих свим радницима који несебично дају све од себе да створе што боље услове за њихов живот“, истакао је Ђуревић.

Изложба радова корисника Дома за лица са инвалидитетом завршава се сутра.

СРНА