Легализовати пловила на води

05.04.2023.

Сва пловила на води која се баве превозом туриста треба да се легализују, што подразумијева издавање фискалних рачуна и путничко осигурање, закључак је на састанку са члановима Удружења бродара из ове локалне заједнице и представника општине Вишеград.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је новинарима након састанка да је циљ да се та привредна грана унаприједи и да се легализује посао, али и да се туристи осјећају сигурније приликом саме вожње.

„Циљ нам је да имамо регистроване све власнике бродића, да издају фискалне рачуне и да сви путници имају осигурање“, истакао је Ђуревић.

Он је изразио очекивање да ће и ове године у Вишеграду бити рекордан број туриста.

„Ми заједно са Олимпијском центром Јахорина покушавамо да направимо нове садржаје како би омогућили туристима да остану већи број дана, да употпунимо све оно што желе да виде и доживе“, напоменуо је Ђуревић.

Предсједник Удружења бродара „Вишеград на Дрини“ Давор Радовић рекао је да су на састанку покренуте иницијативе да се легализује путнички саобраћај на води.

„Потребно је да обратимо пажњу на безбједност саобраћаја из разлога што је доста путника на води како би се избјегли немили догађаји, а бродаре ће обилазити инспекција која ће бити на води“, истакао је Радовић.

Удружење бродара има шест регистрованих пловила који се баве превозом туриста на води.