Контрола апартмана дала позитивне резултате

25.12.2019.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Милица Станчић рекла је да су тржишни инспктор, инспектор за храну и здравствени инспектор вршили контролу смјештајних капацитета у Вишеграду и да су након инспекцијског прегледа утврдили повећање броја регистрованих капацитета.

„Том приликом је установљено да на подручју града има 38 смјештајних јединица од којих три нису регистроване док је једна у фази регистрације. Тржишни инспектор им је упутио обавијест као мјеру превентивног карактера на који начин могу да се уведу у законске оквире како не би били санкционисани због нелегалног рада“, истакла је Станчићева.

Она је навела да је од почетка контроле до сада, шест власника апартмана и соба за изнајмљивање обновило уговор са Туристичком организацијом Вишеград за 2019. годину, код којих је укупан број лежајева 28.

Станчићева је додала да је у протеклој години отворено 11 нових смјештајних јединица са укупно 39 лежајева.

„Власници апартмана и соба за изнајмљивање који имају склопљен уговор са Туристичком организацијом Вишеград, исти треба да обнове након Нове године јер је њихова важност до краја календарске године, односно до 31. децембра“, напоменула је Станчићева.

Према њеним ријечима инспектори су наложили власницима, односо пружаоцима услуга за смјештај, да у следећој години,  лице које одржава хигијену у апартманима и собама за изнајмљивање треба да посједује доказ о обављеном санитарном прегледу и да су такође у обавези да изврше систематску дератизацију у смјештајним јединицама.