Конститутивна сједница 25. новембра

18.11.2016.

opstina-visegrad

Предсједник Скупштине општине Вишеград из претходног сазива Суљо Фејзић заказао је за петак, 25. новембар, конститутивну сједницу новог сазива локалног парламента.

Секретар Скупштине општине Вишеград Снежана Нешковић рекла је да је одржан међустраначки договор прије сједнице и да је утврђен приједлог дневног реда.

Нешковићева је подсјетила да ће овом сједницом почети формирање новог сазива Скупштине општине, када ће бити изабрана и верификациона комисија, комисија за тајно гласање и комисија за избор и именовање.

„На основу приједлога Комисије за избор и именовање бираће се и предсједник Скупштине, потпредсједник, те остале комисије“, додала је Нешковићева.

Према њеним ријечима, предсједник Скупштине општине из старог сазива има обавезу да на иницијативу 21 одборника закаже конститутивну сједницу.

Она је напоменула да ће сједници предсједавати најстарији одборник, а да ће му у раду помагати два најмлађа одборника из реда политичких странака које су освојиле највише мандата.

Нови сазив у локалном парламенту чиниће седам одборника СНСД-а, пет одборника СДС-а, по два из ДНС-а, НДП-а и ПДП-а, те по један одборник из СНС-а, СП и коалиције СДА/СББ.

Ј.Б.