Комуникација грађана и локалне управе на задовољавајућем нивоу

28.07.2023.

У Вишеграду је комуникација грађана и локалне управе на задовољавајућем нивоу, оцијењено је данас на завршници пројекта „Активни грађани – транспарентна власт“, коју спроводи Демократски центар „Нове наде“.

Весна Чанчар из Демократског центра „Нове наде“ рекла је новинарима да је циљ пројекта побољшати комуникацију између грађана и изабраних представника власти.

„Сарадња са представницима локалне управе и грађанима Вишеграда, од почетка реализације пројекта била је добра, организоване су радио емисије у којима су гостовали представници различитих политичких партија, које партиципирају у локалном парламенту, говорећи о сарадњи са грађанима и могућностима да ријеше њихове проблеме кроз институције власти“, истакла је Чанчарева.

Она је напоменула да су у оквиру пројекта реализовани и форуми са начелником општине, одборницима и грађанима, на којим су људи, у живој комуникацији, могли да питају изабране представнике власти о ономе што их занима и на то добију одговоре.

„Сматрам ово добром приликом за и надам се да ће општина и сви учесници овог пројекта наставити са активностима како бисмо учинили живот свих квалитетнијим и садржајнијим“, додала је Чанчарева.

Предсједник мјесне заједнице Црнча Миљан Бабић истакао је добру комуникацију са локалном управом и напоменуо да је ова мјесна заједница прошла пројекат коју финансира невладин сектор у сарадњи са општином.

На форуму „Активни грађанин – транспарентна власт“, који је данас одржан присуствовали су представници мјесних заједница, удружења, спортских организација и грађани.

Пројекат „Активни грађанин – транспарентна власт“ у минулих десет мјесеци реализован је у Вишеграду и у Фочи, уз подршку Амбасаде САД у БиХ.

СРНА