Кинески тур-оператори у посјети Вишеграду

17.10.2019.

Група кинеских тур-оператора, која борави у БиХ три дана, данас је посјетила Вишеград са циљем да у Кини представе потенцијале које ова општина нуди туристима.
Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је све већи број долазака кинеских туриста, чему су претходиле слободне визе за њих.

„Припремили смо се за све већи број долазака кинеских туриста и одштампали смо брошуру на кинеском језику. Данашња посјета кинеских тур-оператора је један од знакова да ће сљедећа година бити веома значајна за посјету туриста из Кине“, истакла је Тодоровићева.

Она је додала да се кинеским тур-операторима Вишеград допао.

„Свакодневно имамо групе кинеских туриста, а сљедеће године очекујемо организовани долазак туриста и надамо се да да ће то бити групе које ће боравити у Вишеграду“, навела је Тодоровићева.

Кинески тур-оператор Меги Кјен рекла је да је први пут у Вишеграду и да је одушевљена оним што је видјела, као и људима и културом.

„Наш циљ је да повежемо Вишеград као нову туристичку дестинацију за туристе из Кине“, истакла је Кјен.

Кинески туристи су до сада обишли Бањалуку, Сарајево и Вишеград, у организацији Туристичке организације „Цептер“.

Представник ове агенције Владимир Ђумић рекао је да кинески тур-оператори желе да развију туре које се односе на Србију и БиХ и да Вишеград повежу као нову туристичку дестинацију.

„Дошли су да развијају туристичке програме који показују љепоте БиХ, Србије, Црне Горе и Македоније. Постоји доста потенцијала за развој оваквог програма“, каже Ђумић.

СРНА