Карантин укинут и дезинфикован

12.05.2020.

На подручју општине Вишеград нема заражених вирусом корона, у кућној изолацији је пет лица, док је над 395 особа завршен медицински надзор, саопштено је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

У карантину ове општине не борави ниједно лице – карантин је укинут, очишћен и дезинфикован.

Из Штаба су истакли да ће у наредном периоду бити вршена контрола обиласка свих лица који су у кућној изолацији, те нагласили да је приликом уласка у општину Вишеград обавезно пријављивање Полицијској станици Вишеград и Дому здравља, а у случају кршења правила кућне изолације слиједе новчане казне од 1.000 од 3.000 КМ.

Санитарни и комунални инспектор обишли су угоститељске, трговинске и занатске радње, те констатовали да се ови објекти редовно дезинфикују, да се радници и гости истих придржавају свих прописаних правила и држе дистанцу.

На сједници Штаба је истакнуто да је матичној служби општине Вишеград достављен списак дјеце за упис у први разред како би била избјегнута гужва приликом доласка родитеља, а када матична служба заврши израду извода из матичне књиге рођених, прослиједиће их школи за упис.

Из Штаба су навели да ће у наредном периоду у Вишеграду бити постављени флајери о употреби заштитне опреме како би грађани схватили њену важност, а све ради спречавања ширења вируса корона.

СРНА