Кандидат за начелника општине Младен Ђуревић

22.06.2020.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Вишеград Перо Петровић рекао је данас да ће актуелни начелник општине Младен Ђуревић поново бити предложен за кандидата на ту позицију на предстојећим локалним изборима.

„Покренули смо многе иницијативе, а и у будућности ћемо се бавити својом организацијом и нашим општинским одбором. То је тактика којом смо добијали изборе на свим нивоима власти и то ћемо наставити и у наредном периоду“, рекао је Петровић на конференцији за новинаре.

Он је навео да су коалициони партнери ове странке ДНС, Социјалистичка партија и Уједињена Српска, а да ће СНСД бити отворен за разговоре и са другим политичким партијама које дјелују у општини Вишеград.

Коментаришући оснивање Покрета за Вишеград, Петровић је нагласио да Општински одбор СНСД-а нема проблем са тим да неко оснива своју политичку партију и покрет.

„Није тачно да су чланови тог покрета искључиво бивши чланови СНСД-а, има их, али они већ два или три изборна циклуса не раде за СНСД, већ за друге партије. Наши политички противници ће увијек гледати да нас на све начине дискредитују како би порасли у очима грађана“, навео је Петровић.

Он је демантовао и тврдње о наводним проблемима у вишеградском одбору СНСД-а, наводећи да су у посљедњих седам дана добили 50 нових чланова, што, како каже, довољно говори о ситуацији на терену.

Петровић је позвао све опозиционе партије да воде фер кампању, да се разговара о афирмативним стварима за општину Вишеград и да сви заједно покушају да, како каже, на најбољи начин помогну овој општини и њеним грађанима да би имали бољу будућност.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је СНСД подржава предсједника Општинског одбора Перу Петровића и начелника општине Вишеград Младена Ђуревића, за које су, како каже, увјерени да ће остати избор грађана Вишеграда, јер су и у протеклом периоду имали добре резултате.

„Увјерени смо да имају јасан програм како да Вишеград буде још боље мјесто за живот свих његових грађана“, истакао је Ковачевић.

Он је рекао да није тачно да су Миле Лакић и Бранислав Топаловић, који су формирали Покрет за Вишеград, напустили СНСД.

„Ријеч је о људима који су искључени из СНСД-а јер нису на одговарајући начин представљали програме и политике СНСД-а“, појаснио је Ковачевић.

Потпредсједник Општинског одбора СНСД-а Младен Ђуревић рекао је да, и поред тешких времена узрокованих епидемијом вируса корона, општина Вишеград и даље испуњава све договорене обавезе, плате се исплаћују редовно, почела је исплата стипендија, а на реду је и усвајање првог ребаланса буџета за ову годину.

„Сви радови чији су уговори закључени у претходном периоду су у фази извођења. Наравно, ситуација у Вишеграду није онаква каква би требало да буде због епидемије вируса корона, али успијевамо да се боримо са свим тим проблемима“, нагласио је Ђуревић.

Он је изразио увјерење да су грађани задовољни радовима који су у току, а који су у интересу побољшања инфраструктуре, нарочито комуналне инфраструктуре и свих осталих.

„Велики је број започетих пројеката, од изградње дјечијих игралишта, до канализационе и водоводне мреже, путне инфраструктуре, као и електрификације, односно изградње јавне расвјете у свим дијеловима наше општине“, рекао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, и ове године планирано је да се за 100 младих људи омогући да одраде приправнички стаж.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Вишеграду Дарко Андрић рекао је да општинска власт предводи стабилну скупштинску већину уз коректне односе са коалиционим партнерима.

„До сада смо одржали 50 сједница, чиме смо најактивнији у Републици Српској и то потврђује наш предан рад. Наставићемо да окупљамо конструктивне људе у Вишеграду како бисмо у овим тешким времена учинили најбоље за наш град“, навео је Андрић.

Предсједник Младих социјалдемократа Вишеград и директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је да опозиција у посљедње вријеме износи дезинфирмације у вези са овим предузећем.

Перишић је навео да ово предузеће испуњава све обавезе према запосленима и локалној заједници, додавши да су неки од значајнијих пројеката које су урадили путна инфраструктура кроз насеље Душче, замјена паркета у Градској дворани, расвјета на шеталишту према Бикавцу.

Он је навео да опозиција у овом граду оптужује управу „за страховладу“, што, према његовим ријечима, није тачно.

„Заслуга ове управе је и то да је покренула стипендирање студената. У 2018. години смо потписали уговоре са 60 стипендиста, у 2019. са 81 студентом, а у овој години због проблема са вирусом корона до сада нисмо покренули процедуру потписивања уговора за стипендије, али ћемо покушати да нађемо рјешење и за ову годину“, напоменуо је Перишић.

СРНА