Још није пронађен нестали тридесеттрогодишњак

30.04.2020.

Тридесеттрогодишњи Брано Нешковић из Вишеграда, за којим се трага од суботе, 25. априла, када је отишао од куће, није пронађен ни данас након цјелодневне претраге подручја Добруна и Вардишта.

Ову акцију је покренула општина Вишеград на захтјев породице несталог, а у акцији су били укључени чланови Цивилне заштите, Ловачког удружења „Панос“, полиције, припадници Граничне полиције Вишеград, те радници фирме у којој је нестали запослен, чланови Спасилачког центра Србије, као и грађани и мјештани из села Вардиште.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се већ неколико дана врши потрага за особом из Вишеграда која је у суботу, 25. априла, отишла од куће.

Он је истакао да су уочена мјеста гдје се кретао и да се надају најбољем исходу.

Ђуревић је захвалио свима који су се укључили у акцију тражења нестале особе.

Ловац Драгослав Матовић рекао је да су ловци дали свој допринос у проналажењу лица, јер познају терен, у циљу да се спаси један живот.

Члан општинског Штаба за ванредне ситуације Светозар Гузина рекао је да су обишли сва села на овом подручју, Добрун, Вардиште, Тасиће, све куће и упознали становиштво о нестанку Брана и саопштили им јаве уколико га примијете.

Полицији је пријављено да се Нешковић, који је рођен у Ужицу у Србији, а настањен у Присоју, у суботу, 25. априла, у 20.30 часова јавио сестри поруком путем друштвених мрежа да иде од куће код дјевојке у Вишеград, али да му се од тада губи сваки траг, те да се није појавио ни код ње, нити да се јавља на телефон.

Из полиције је саопштено да је нестало лице Бране Нешковић висине око 180 центиметара, средње развијене тјелесне конституције, кратке свијетло-плаве косе, зелених очију.

На себи је у моменту нестанка имао радну униформу предузећа „Оморика“ плаве боје и гумене чизме.

Претрес терена биће настављен и наредних дана на подручју пограничног дјела општине Вишеград са Србијом.

СРНА