Извршена примопредаја радова у Основној школи

10.06.2019.

Свечаном церемонијом, данас је у Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду извршена примопредаја санационих радова за које је јапанска Влада донирала 124.000 КМ, док је општина Вишеград учествовала са око 50.000 КМ.

Церемонији су присуствовали амбасадор Јапана у БиХ Хидејуки Сакамото и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Сакамото је рекао да је веома срећан због завршетка радова на вишеградској основној школи, те додао да су то активности које су неопходне ради обављања квалитетне наставе и за будући напредак.

Он је подсјетио да је у току дана обишао и основну школу у Рогатици на којој је урађена примопредаја радова као у Вишеграду, као и да је разговарао са министром просвјете и културе у Влади Републике Српске Наталијом Тривић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да је у склопу пројекта реконструкције вишеградске основне школе замијењена столарија, урађена нова фасада и гријање.

„Овим пројектом је побољшана енергетска ефикасност и услови за рад дјеце и наставника“, нагласио је Ђуревић.

Он се посебно захвалио народу Јапана и његовом амбасадору који су опет имали слуха и помогли општини Вишеград и кроз овај пројекат.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду Момир Радојичић изразио је захвалност јапанској Влади и општини Вишеград на реализацији овог пројекта, те додао да од 1974. године, када је изграђена школа, није било већих улагања до сада.