Издавачка кућа „Дабар“ обиљежила крсну славу

29.11.2019.

Издавачка кућа Митрополије дабробосанске „Дабар“ у Добрунској Ријеци код Вишеграда прославила је крсну славу Светог апостола и јеванђелисту Матеја.

Након литургије у манастиру Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда, обред ломљења славског колача обавио је протојереј-ставрофор Момир Васиљевић, уз саслужење свештенства и монаштва Митрополије дабробосанске.

„У протеклим годинама ова издавачка кућа објавила је на десетине књига духовног садржаја међу којима су и уџбеници, као и неколико збирки пјесама“, рекао је протојереј Васиљевић.

Он је навео да је Издавачка кућа „Дабар“ објавила и бројне родољубиве књиге, од којих је значајан број капиталних дјела, као што су „Житије светих Срба“ и фототипско издање сарајевског преписа Законоправила Светог Саве.

Директор и главни и одговорни уредник Издавачке куће „Дабар“ архимандрит Јован Гардовић најавио је нове књиге и часописе, те захвалио присутним свештеницима и монасима, бројним сарадницима и гостима који су својим присуством увеличали крсну славу.

Први број „Дабра“ из штампе је изашао 1996. године.

СРНА