И у наредној години буџет Борачке организације 220.000 КМ

30.11.2023.

Предсједник Борачке организације Вишеград Александар Савић рекао је на данашњем састанку са начелником општине Младеном Ђуревићем да је изузетно задовољан сарадњом локалне управе са овом организацијом и подршком коју пружа борачким категоријама, те да је и наредне године планиран исти износ буџета за ове категорије од 220.000 КМ.

„Буџет за ову 2023. годину, којим располаже општинска Борачка организација, износи 220.000 КМ. Са данашњим даном реализоване су све планиране активности, а акценат је био на значајним питањима за борце вишеградске општине, лијечење и друге врсте помоћи борцима, као и за обиљежавање важних датума“, истакао је Савић.

Он је напоменуо да су завршена сва спомен-обиљежја на подручју Вишеграда, која су подигнута у знак сјећања на погинуле борце и цивилне жртве рата.

„Морамо водити рачуна о борачким категоријама и према њима испунити обавезе. Задовољни смо што имамо коректну сарадњу са општином и обавезе које они имају према нама у року су испуњене“, нагласио је Савић.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да се на вријеме исплаћују из буџета све обавезе према Борачкој организацији, те да се помаже и на друге начине.

„Сарадња је на завидном нивоу. Разговарали смо о свим врстама помоћи за које општина може да изађе у сусрет Борачкој организацији. У плану је да се за сљедећу годину изнађу средства за санацију крова на згради Борачке организације, а буџетом општине за наредну годину за ову организацију ћемо предвијети 220.000 КМ“, истакао је Ђуревић.

СРНА