Хотел „Вишеград“ обиљежио 55 година постојања

13.12.2018.

Хотел „Вишеград“ обиљежио је данас 55 година од почетка рада, свечаним пријемом представника политичког, културног и јавног живота.

Директор хотела Александар Којић рекао је да овај хотел има свесрдну помоћ руководства општине Вишеград.

„Сваки дан имамо максималну подршку свих структура у општини, а ми као менаџмент хотела се трудимо да сваки дан створимо боље услове за наше посјетиоце и кориснике услуга у хотелу“, навео је Којић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да овај хотел запошљава око 30 људи из Вишеграда, подсјећајући да је башта овог хотела и у бившој Југославији била незаобилазна на путу од Београда ка приморју.

„Нажалост, у претходних неколико година хотел је имао другачији назив, али је садашња скупштинска већина донијела одлуку да се овај хотел зове `Вишеград`, као у претходних 50 година“, истакао је Ђуревић.

Он је рекао да општина Вишеград има веома добру сарадњу са хотелом и да ће наставити на активностима са циљем проширења туристичке понуде.

„Наравно, ту је Андрићград као незаобилазни фактор, јер након његове изградње, општину Вишеград посјети годишње близу 300.000 туриста, а вјерујем да ће сљедеће године тај број бити много већи. Наше је да ширимо туристичку понуду и потенцијале и сматрам да смо на правом путу“, нагласио је Ђуревић.

Хотел „Вишеград“ почео је са радом 14. децембра 1963. године, а посјетили су га Јосип Броз Тито, Иво Андрић и бројне политичке, естрадне и привредне личности.

СРНА