„Хидроелектране на Дрини“ учествоваће у обнови споменика борцима

31.03.2021.

У рестаурацији Централног споменика борцима Републике Српске на градском тргу у Вишеграду учествоваће и вишеградско предузеће „Хидролектране на Дрини“ изградњом фонтане и уређењем око споменика, саопштено је након састанка представника општинске Борачке организације и овог предузећа.

Извршни директор за инвестиције и развој „Хидроелектрана на Дрини“ Миле Перић рекао је да ће овај колектив реализовати још два пројекта са Борачком организацијом.

„У предстојећем периоду, осим уређења простора око централног споменика, реновираћемо и кров на објекту Борачке организације, али и изградити степенице до крста на брду Стари град подигнутог у част руским добровољцима“, прецизирао је Перић.

Предсједник Скупштине општинске Борачке организације Александар Савић рекао је да ће овим Вишеград одати пијетет палим браниоцима Републике Српске.

Рестаурација централног споменика борцима Републике Српске почеће наредне седмице, а подразумијева пресвлачење платоа мермерним плочама, као и фонтане, а вода ће бити обојена бојама заставе Републике Српске.

У обнови споменика учествује и Влада Републике Српске и општина Вишеград.

СРНА