Хидроелектране на Дрини – ослонац привредног и друштвеног развоја

26.12.2019.

Изасланик српског члана Предсједништва БиХ Сташа Кошарац рекао је данас у Вишеграду да су „Хидроелектране на Дрини“ ослонац привредног и друштвеног развоја Вишеграда и цијеле регије.

„Увјерен сам да је будућност комплетног енергетског сектора у Републици Српској и БиХ свијетла и извјесна, посебно кад је ријеч о производњи електричне енергије из природних и обновљивих извора“, истакао је Кошарац.

На свечаности поводом 30 година рада овог предузећа, Кошарац је рекао да су овакви јубилеји прилика да се људи присјете свих догађаја у протекле три деценије. „Историју не смијемо заборавити да нам се не би поновила и да бисмо, с много више вјере, гледали у будућност“, навео је он.

Према његовим ријечима, дјелујући институционално и у оквирима датих надлежности потребно је снажно подржати оваква предузећа и комплетан енергетски сектор.

Кошарац, који је новоименовани министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара, рекао је да ће министарство којим руководи увијек бити отворено за подршку овом и сличним предузећима, као и за нове инвеститоре, домаће и стране који желе да улажу у енергетику и кориштење обновљивих извора енергије.

Он је пожелио да се и у будућности покажу као друштвено одговорно предузеће које подржава све добре идеје, пројекте, помаже спорт, културу, акције младих и образовање.

Српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, поводом 30 година рада овог предузећа, додијељено је признање за изузетан допринос у раду и пословном успјеху предузећа.

Признање је у Додиково име примио његов изасланик Сташа Кошарац.

СРНА