„Хидроелектране на Дрини“ лани произвеле 92 одсто од плана

27.01.2020.

Директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је данас да је овај колектив у прошлој години успио да произведе 858 гигават часова електричне енергије, што је око 92 одсто од плана.

Перишић је на свечаности, организованој поводом обиљежавање славе предузећа – Светог Саве, рекао да, као и на нивоу цијелог система „Електропривреде Републике Српске“, година није била повољна са хидролошке стране и да су као и други хидроенергетски произвођачи направили мањи заостатак у производњи у односу на планираних 925 гигават часова електричне енергије.

„Не охрабрује што је исти почетак и у овој години у првом мјесецу. Надам се да ће у току године бити много боља ситуација у хидрологији“, истакао је Перишић.

Он је навео да су одлучни да, уколико хидролошка ситуација буде повољна, погонска спремност буде на што већем нивоу како би произвели што више електричне енергије и партиципирали у производњи са што већим процентом на нивоу система „Електропривреде Републике Српске“.

„Заједно са `Електропривредом` активно смо учествовали на покретању нових инвестиција, што се односи на `Бук Бијелу`, инвестиције на ријекама Дрини и Бистрици“, истакао је Перишић и изразио очекивање да ће овим пројектима бити знатно унапријеђено стање у „Електропривреди Републике Српске“ и у предузећу „Хидроелектране на Дрини“.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је запосленима крсну славу и истакао да општина и предузеће „Хидроелектране на Дрини“ имају изузетну сарадњу.

„Много пројеката је заједнички урађено у претходном периоду. Наставићемо и даље да улажемо у развој Вишеграда“, поручио је Ђуревић.

Обиљежавању крсне славе присуствују народни посланици Перо Петровић и Споменко Стојановић, технички директор „Електропривреде Републике Српске“ Горан Вукоје, архитекта Новица Мотика и спортиста Немања Мајдов.

СРНА