Гости из дијаспоре радо долазе у Вишеград

31.07.2017.

Вишеграђани који живе у дијаспори радо долазе на ово подручје и проводе већи дио годишњег одмора на простору гдје су рођени или одакле су њихови преци, рекао је стручни сарадник у Туристичкој организацији Вишеград Бранислав Андрић.

„У Вишеград радо долазе људи са свих страна, а велики број су Вишеграђани, који су отишли претходних деценија у друге земље. На улицама је примјетан велики број наших људи који живе у Аустрији“, каже Андрић.

Он истиче да посјетиоци користе у Вишеграду и до двије седмице одмора, те да је то добро, јер је Вишеград, попуњен гостима са свих страна.

„Посебно се у бројности истичу гости из регије Штајер, који су традиционални посјетиоци Вишеграда. Они воле свој град, помажу локалну привреду и улажу у стамбене и друге објекте“, рекао је Андрић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општина отворена за сарадњу и изразио захвалност свима који посјећују Вишеград.

„Наш циљ је да стварамо услове за нова радна мјеста. Имали смо прилику да разговарамо са пријатељима из Аустрије и све је више оних који препознају нашу средину и долазе у посјету, али и на различите пословне договоре“, додао је Ђуревић.

СРНА