Гашићева и Голићева разговарају са Ђуревићем о пројектима

14.10.2020.

У Вишеграду је данас почео састанак министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренке Голић, министра за трговину и туризам Сузане Гашић и начелника ове општине Младена Ђуревића на којем ће бити ријечи о пројектима на овом подручју.
Очекује се да ће теме разговора бити и улагања у енергетску ефиканост Спортске дворане и Дома здравља, те подршка у реализацији пројекта Комуналног предузећа „Комуналац“.

Састанку присуствује и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Срђан Тодоровић, посланик у Народној скупштини Републике Српске Перо Петровић, директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић и одборник у Скупштини општине Вишеград Дарко Андрић.

Изјаве за новинаре најављене су за 11.45 часова.

У 12.00 часова Голићева и Ђуревић посјетиће Спортску дворану, гдје ће се радити енергетска санација објекта у оквиру пројекта „Енергетска ефиканост у Републици Српској“, који реализује Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске.

Гашићева ће у 12.00 часова посјетити комплекс Андрићград, након чега ће одржати састанак са Браниславом Андрићем из Туристичке организације и директором Рехабилитационог центра „Вилина влас“ Душаном Буквић.

Голић, Гашић, Ђуревић и Тодоровић ће заједно у 14.00 часова посјетити општину Ново Горажде, гдје ће их примити начелник Мила Петковић.

СРНА