Формирана нова скупштинска већина

28.04.2021.

Вишеград је добио нову скупштинску већину након што је потписан коалициони споразум између Социјалистичке партије Српске – Будућност Српске и начелника општине Младена Ђуревића.

Нову скупштинску већину чиниће седам одборника СНСД-а, по један одборник Уједињене Српске, Народне партије Српске, СДА и СПС – Будућност Српске.

Одборник СПС-а Марко Ристић рекао је да ова партије даје подршку начелнику општине да би се наставио даљи развој ове локалне заједнице која је дошла у колапс јер буџет није усвојен.

„Били смо свједоци да је у протекла четири мјесеца наша општина дошла у тотални колапс. Из тог разлога је Општински одбор СПС-а Вишеград одлучио да подршку да начелнику општине и коалицији окупљеној око њега“, додао је Ристић.

Ђуревић је рекао новинарима да се наставља развој општине у свим сегментима, а да је најбитније да се помогне младима, да студенти добију стипендије као што је то било и предходних година, да се помогне пољоприведницима.

Ђуревић је подсјетио да су у протекла четири мјесеца дошли и сутацију да је све стало, јер није усвојен буџет, а општина је и први, а и други квартал на привременом финансирању.

Он је додао да сада предстоји скупштински колегијум, овјера потписа нове скупштинске већине, а послије колегијума у законском року одржавање прве сједнице Скупштине општине Вишеград.

„Вјерујем да ћемо са новом скупштинском већином покренути оно све што смо планирали и оно што смо у претходној години и кроз кампању, а и прије тога, обећавали суграђанима“, рекао је Ђуревић.

СРНА