Фестивал занатског пива 12. октобра

01.10.2019.

Први „Вишеградски фестивал занатског пива“ биће одржан у суботу, 12. октобра, у башти хотела „Вишеград“ и окупиће произвођаче занатског пива из БиХ.
Један од организатора фестивала Срђан Обрадовић рекао је да је ово први фестивал занатског пива, који се организује с циљем промоције занатског пиварства и проширења туристичке понуде.

Он је навео да је учешће на фестивалу потврдило седам излагача из БиХ и то „Гелендер“ из Сарајева, „Драма крафт бруери“ / Drama Craft Brewery / из Приједора, „Бирократа“ / Beerokrata / са Пала, „Лауфер крафт бруери“ / Laufer kraft brueri / из Брчког, „Мастер крафт бруери“ / The Master Craft Brewery / из Бањалуке, „Горштак занатска пивара“ из Бањалуке и „Рафт бруери“ / Raft Brewery / из Фоче.

„Фестивал ће бити такмичарског карактера, а стручни жири ће одабрати и наградити најквалитетније пиво“, нагласио је Обрадовић.

Он је истакао да посјетиоце очекују и наградне игре, као и музички програм.

„У оквиру фестивала биће одржано предавање и панел диксусија о производњи пива за учеснике фестивала, а предавачи ће бити еминентни стручњаци из области пиварства“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је напоменуо да фестивал има и еколошки карактер, у оквиру кога ће бити споведена акција о заштити животне средине под називом „Стоп пластичним кесама“, а грађанима ће бити подијељени еко-цекери, с циљем указивања на штетност од свакодневне употребе пластичних кеса.

Званично отварање фестивала је у 18.00 часова, а улаз за посјетиоце је бесплатан.

Организатор фестивала је Удружење грађана „Еко зона“ из Вишеграда, а покровитељ општина Вишеград, уз остале спонзоре са подручја ове локалне заједнице.

СРНА