Фестивал омладинских позоришта Српске од 20. до 24. октобра

14.10.2021.

У Вишеграду ће од 20. до 24. октобра бити одржан 20. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске, договорено је на састанку организатора.

Првог дана фестивала у сриједу, 20. октобра са почетком у 19.00 часова биће приказана представа „И би мрак“ у извођењу Позоришта младих „ДИС“, ауторски пројекат Огњена Богдановића.

Другог дана, у четвртак, 21. октобра са почетком 14.00 часова биће приказана представа „Мој дом је тамо гдје си ти“, Позориште младих и Позориштанце СПКД „Просвјета“ Добој, ауторски пројекат Мире Станишев.

Истог дана у 17.00 часова, у извођењу драмске секције Дома културе „Просвјета“ Рудо, биће одиграна представа „Зона сумрака“, аутора Рода Стерлинга, а у режији Бојан Бјелић.

У 19.00 часова биће изведена представа „Неко је украо сунце“ у извођењу Зворничко драмског позоришта, аутора Мире Станишев, а у режији Ранка Остојића.

У петак, 22. октобра, од 14.00 часова Позориштанце „Маслачак“ из Бијељине извешће представу „Капетан Џон Пиплфокс“, аутора Душка Радовића, у режији Душана Ранковића.

Истог дана у 19.00 часова Камерни театар Дом извешће представу „Евгеније Оњегин“ по мотивима Пушкина, а у режији Велиде Поповић.

У суботу, 23. октобра, у 13.00 часова Хелсиншки парламент грађана Бањалука извешће представу „Жива библиотека“.

Истог дана у 17.00 часова Драмска секција СПКД „Просвјета“ Прњавор извешће представу „Тинејџитис“, ауторски пројекат Бранкице Радоњић.

У суботу у 20.00 часова Драмски студио „Даске“ Лакташи извешће представу „Ау што је то добар пос’о“, аутора Мирољуба Недовића – Рикија, а у режији Огњена Тодоровића.

У недјељу, 24. октобра, од 12.00 часова Дјечији студио глуме „Рода“ Бањалука извешће представу „Троспратни болесник“, аутора Ранка Павловића, а у режији Невенке Родић.

Фестивал се суфинансира средствима Министарства просвјете и културе Републике Српске, Фондације УМ Бањалука, Центра за даровите Бањалука, Асоцијације омладинских позоришта Републике Српске.

Пријатељи фестивала су „Хидроелектране на Дрини“ и општина Вишеград.

Фестивал ће бити одржан у Културном центру „Иво Андрић“, а улаз на све програме је бесплатан.

СРНА