Фестивал фолклора „Лицидерско срце“ 17. августа у Вишеграду

10.06.2019.

Међународни дјечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“ биће одржан 17. августа у Вишеграду, договорено је на данашњем састанку начелника општине Младена Ђуревића и организатора фестивала.

Ђуревић је рекао да ће Вишеград и Андрићград осми пут бити домаћини фестивала.

„Вишеград и Андрићград ће као и до сада показати своју вољу да овај фестивал опстане у Републици Српској. Бићемо добри домаћини као и до сада и испунићемо све неопходне услове како би фестивал протекао у најбољем могућем реду“, навео је Ђуревић.

Члан Организационог одбора Ивана Цветковић истакла је да са општином Вишеград имају веома добру сарадњу, те да ће више од 1.000 дјецр из 10 земаља свијета учествовати на фестивалу.

„Трудимо се да сваке године доведемо неку нову земљу, а ове године ће ту бити и дјеца из Италије, Њемачке, Бјелорусије, Молдавије, Киргистана и Украјине“, навела је Цветковићева.

Она је подсјетила да ће на дан фестивала у Вишеграду, ујутру бити организована фолклорна радионица која је и позив свим туристима и Вишеграђанима да погледају вечерњи концерт у 19.00 часова.

„Публика ће имати прилику да се упозна са новим играма и пјесмама, упознаће се с традицијом неких земаља које до сада вјероватно нису имали прилике да виде, а то је једна позитивна енергија којом дјеца бришу границе међу људима и земљама и преносе дух пријатељства“, рекла је Цветковићева.

Овогодишњи фестивал фолклора Лицидерско срце се организује 11. пут по реду, а трајаће у периоду од 15. до 19. августа. Фестивал се традиционално одржава на улицама Ужица, Мокре Горе, Пожеге, Бајине Баште, Златибора и Вишеграда, а током фестивала оранизују се и бројне хуманитарне акције и продаја лицидерских срца.

СРНА