Елек: Душа Андрићграда неће бити промијењена

07.06.2023.

Представник државног капитала у Андрићграду Недељко Елек изјавио је данас у Андрићграду да ће град од камена остати оно што је и замисао његовог идејног творца Емира Кустурице, а то значи да ће остати центар окупљања слободоумних људи из цијелог свијета.

„Ово наглашавам да неко не би помислио да ћемо /Петера/ Хандкеа замијенити неком, тренутно, популарном пјевачицом. Нећемо! Наставићемо да развијамо културу дијалога, филма, позоришта у овом граду и зато смо и инвестиције подијелили у више фаза“, нагласио је Елек на конференцији за новинаре на којој су представљени садржаји, понуда и будући планови Вишеграда, као и улагања Владе Републике Српске у Андрићград.

Према његовим ријечима, најзначајнија инвестиција је аква парк „Водено острво“ Вишеград који ће бити изван зидина Андрићграда.

„Већ сад можемо да се похвалимо да ће то бити најбољи аква парк у Европи. Покрећемо и хотел са пет звјездица у Андрићграду. Довешћемо топлу воду из Бање ‘Вилина влас’ до ‘Воденог острва’ чиме ћемо добити термалну ривијеру коју нема нико у овом дијелу Европе“, рекао је Елек.

Иако су улагања и сам посао огромни, Елек сматра да је пред њима лак посао.

„Имамо једну овакву монументалну грађевину као што је Андрићград и, баш због тога, желим да захвалим идејном творцу Емиру Кустурици на визији, енергији и храбрости“, нагласио је Елек.

Он је додао да је у данашње вријеме тешко објаснити да неко жели да нешто уради овако велико, а да га не интересује профит.

„Желим да нагласим да сва ова улагања неће промијенити суштину и душу Андрићграда“, поручио је Елек.

СРНА