Дружење са пјесницима „У сусрет јесени“

16.09.2022.

Чланови Друштва љубитеља писане ријечи „Мост“ из Вишеграда организовали су дружење са пјесницима под називом „У сусрет јесени“.

Предсједник овог друштва Стојка Мијатовић рекла је да су осим представљања поетског рада, разговарали и о реализацији одређених пројеката уз помоћ којих би била омогућена средства за издавање књиге или зборника.

„Циљ нам је да аплицирамо преко општине како би један од наших пјесника у наредном периоду издао књигу јер сматрам да наше друштво заслужује да функционише на најбољи начин“, истакла је Мијатовићева.

Пјесникиња Драгица Грбић рекла је да је у току свог досадашњег рада објавила шест књига, те да је добитник бројних награда за књижевно стваралаштво.

„Писање ме испуњава, то је једна стваралачка енергија која човјека оплемењује али и све који воле поезију“, нагласила је Грбићева.

Славко Тушевљак, један од пјесника, каже да је улога писане ријечи веома значајна у данашње вријеме, те да су се чланови пјесничког клуба окупили како би подржали једни друге и уживали у дружењу.

Организатори су Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Друштво љубитеља писане ријечи „Мост“ и вишеградски Културни центар „Иво Андрић“.

СРНА