Друга фаза реконструкције пута Сасе – Вишеградска бања

10.03.2017.

Друга фаза реконструкције пута Сасе-Вишеградска бања почела је данас, а вриједност тих радова је око 600.000 КМ.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да је ово један од капиталних пројеката општине предвиђених за ову годину за који је дио новца планиран буџетом, а дио ће бити обезбијеђен кредитом.

За други дио реконструкције пута, у дужини од око 1.000 метара, ангажована су три предузећа, а планирано је да радови буду завршени до краја године, када ће саобраћајница бити предата на употребу.

„Циљ је да радови буду завршени на задовољство свих, а посебно запослених у Бањи „Вилина Влас“ и туриста који посјећују Бању“, истакао је Ђуревић.

Начелник општинског Одјељења за урбанизам Александар Ђукановић рекао је да је именован општински надзор за праћење реализације пројекта, а уговор је потписан са предузећем „Романија-путеви“, као извођачем радова.

Шеф Радне јединице „Електродистрибуције“ Вишеград Радојко Сташевић навео је да је њихов задатак да уклоне нисконапонски кабл, у дужини од 1,5 километар, и демонтирају око 30 нисконапоснких бетонских стубова.

Рајко Никитовић из Шумског газдинства „Панос“ Вишеград рекао је да је у току сјеча стабала, ради проширења пута од Саса до Вишеградске бање.

СРНА